Hoe neem ik EUR op met een SEPA-overschrijving?

Gepubliceerd op 16 nov 2023Geüpdatet op 27 mei 20244 min. leestijd141

Je kunt vanaf je OKX-account een EUR-opname naar je bankrekening uitvoeren. Lokale bankoverschrijvingen in EUR zijn momenteel alleen mogelijk voor onze Europese klanten (inwoners van EER-landen, met uitzondering van Frankrijk).

Hoe neem ik geld op?

Op de website

1. Log in op je account op okx.com, ga naar Assets en selecteer Opnemen

2. Selecteer Cash om een geldopname te starten

CT-web-cash withdraw-EUR withdrawal

Ga naar Cash om een geldopname te starten

3. Selecteer de opnamemethode, voer het bedrag in en selecteer Volgende

4. Voer je autorisatiecode of sms-code in en selecteer Volgende om het opnamevoorbeeld te bekijken

5. Selecteer Opnemen om de geldopname te voltooien

In de app

1. Open je OKX-app, selecteer Assets > Opnemen > EUR opnemen

CT-app-cash withdraw-withdraw EUR

Openen van opnamepagina

2. Selecteer de opnamemethode en Volgende om het bedrag in te voeren dat je wilt opnemen

3. Selecteer Opnemen nadat je de informatie in het opnamevoorbeeld opnieuw hebt bevestigd

4. Voer je autorisatiecode of sms-code in en Bevestig de geldopname

Let op:

• Je bent verplicht om te bewijzen dat je eigenaar bent van de ontvangende rekening wanneer je voor de eerste keer geld opneemt.

• Hoewel we geen kosten in rekening brengen voor EUR-opnames via SEPA-overschrijvingen, kan je bank extra overschrijvingskosten in rekening brengen. Geld is over het algemeen direct beschikbaar, maar afhankelijk van je bank kan het tot 2 werkdagen duren. Lees meer over onze kosten en verwerkingstijd op Geldstortingen en -opnames.

Hoe bewijs ik dat ik eigenaar ben van de ontvangende rekening voor de eerste geldopname?

Om te voldoen aan de lokale wet- en regelgeving, moet je tijdens het geldopnameproces bewijzen dat je eigenaar bent van de ontvangende rekening. Bewijs dit door een geldstorting te doen in OKX met dezelfde rekening

CT-web-cash withdraw-EUR 1st withdraw

Web: bewijs dat je eigenaar bent van de ontvangende rekening voor de eerste geldopname

CT-web-cash withdraw-first time withdrawal

App: bewijs dat je eigenaar bent van de ontvangende rekening voor de eerste geldopname

Veelgestelde vragen

1. Waarom kan ik de functie "EUR opnemen" niet zien?

Om te voldoen aan de lokale wet- en regelgeving zijn geldstortingen alleen beschikbaar in bepaalde regio's. Dit kan de reden zijn waarom je account momenteel niet in aanmerking komt voor toegang tot deze functie.

2. Kan ik geld opnemen terwijl de verificatie van mijn bankrekening nog bezig is?

Nee. Je kunt pas geld opnemen nadat er is geverifieerd dat je eigenaar bent van de rekening.

3. Hoe weet ik of mijn bankrekening geverifieerd is?

Zodra de storting is verwerkt op je OKX-account, is je bankrekening geverifieerd.

4. Hoe controleer ik mijn opnamegeschiedenis?

Je kunt je opnamegeschiedenis bekijken op de pagina voor geldopnames

CT-web-cash withdraw-withdrawal history

Web: geldopnames op de pagina voor geldopnames

CT-app-cash withdraw-withdrawal history

App: transactiegeschiedenis op de opnamepagina